Bakliyat Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bakliyat ürünlerinin saklama koşullarının tazeliğinin korunması açısından son derece önemli olduğunu belirten Baharoğlu Tarım Ürünleri A.Ş yönetim kurulu başkanı Bülent Baharoğlu, “Bakliyatların mutlaka saklama koşullarına dikkat etmek gerekir.” dedi.

“Bulgur, bakliyat, baharat, makarna, irmik, kuruyemiş ve yöresel ürünler kategorilerinde toplam 95 çeşit ürünü ile hizmet veren Baharoğlu Tarım Ürünleri A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı Bülent Baharoğlu, “Satın alacağınız bakliyatları paketlenmiş olanlarından tercih ediniz. Bildiğiniz güvendiğiniz markalardan seçiniz. Üretildikleri yerler de ürün kalitesi açısından belirleyici bir özelliktir. Ürünlerin tazeliği de pişirdiğiniz yemeğin lezzet ve besin değeri açısından önemlidir.

Tozlu ve küf kokan oldukça eski mahsul olanları satın alınmayın. Ne kadar uzun süre beklediyse pişme süresi de o kadar uzar. Bakliyat alırken nemli ortamda bulunmamasına, yumuşamamış olmasına ve kuruluğunu koruduğuna emin olmalısınız. Satın aldığınız bakliyatları küflenmemesi ve böceklenmemesi için güneş ışığı görmeyen kuru bir ortamda, nemden uzak bir yerde ağzını, sıkıca kapattığınız cam kavanozlarda saklamaya özen gösterin.” Şeklinde konuştu.

Baharoğlu Tarım Ürünleri, başta Ortadoğu olmak üzere Avrupa, Rusya, Afrika, Amerika ve 50’yi aşkın ülkedeki pazarlarda Bulgur, bakliyat, baharat, makarna, irmik, kuruyemiş ve yöresel ürünler kategorilerinde toplam 95 çeşit ürünüyle “Baharoğlu” markasıyla tüketicilerle buluşuyor.